Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

"Στου Κασίδ(ιαρ)ι το Κεφάλι" ή Παρέκβαση της Δημοκρατίας.

Αγαπητοί μου bloggers, ζούμε σε παρακμιακή "Πολιτεία" ή κατα τον Αριστοτέλη σε "Παρέκβάση" της. Σήμερα η εξουσία ασκείται όχι πια για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος αλλά για την εξυπηρέτηση αυτών που ασκούν την εξουσία.
Οι εκάστωτε Κυβερνώντες μας, δεν αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των πολιτών, αλλά ορισμένων μόνο από αυτούς.
Η λέξη "Πολιτεία" σημαίνει το πολίτευμα που εμείς σήμερα ονομάζουμε δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα «Συνταγματική Δημοκρατία». Με κριτήριο το βαθμό απόκλισης από την ορθή δημοκρατία ο Αριστοτέλης διακρίνει σε πέντε τα είδη της δημοκρατίας: η δημοκρατία με κριτήριο την ελευθερία και την ισότητα των πολιτών, η δημοκρατία με κριτήριο την περιουσία, η δημοκρατία στην οποία υπέρτατη αρχή είναι ο νόμος και οι πολίτες καταλαμβάνουν τα διάφορα αξιώματα αν δεν έχουν κάποιο νομικό πρόβλημα, η δημοκρατία στην οποία υπέρτατη αρχή είναι ο νόμος και οι πολίτες αναλαμβάνουν τα διάφορα αξιώματα με κριτήριο την ιδιότητα του πολίτη και η δημοκρατία με υπέρτατη αρχή το λαό κι όχι τους νόμους με αποτέλεσμα ο λαός να παρασύρεται από τους δημαγωγούς.
Σήμερα η Δημοκρατία έχει μεταλλαχθεί σε Δημαγωγία και ο Λαός χειραγωγείται απο τις "Σειρήνες" του Λαϊκισμού. Το φαινόμενο της "Χρυσής Αυγής" και του Νεοναζισμού είναι αποτέλεσμα της κρίσης του πολιτικού συστήματος, που απέτυχε στην αποστολή να διασφαλίσει την ευδαιμονία και την ασφάλεια των πολιτών. Δέν είναι τυχαίο πως απάντηση και στα δύο αυτά έχει προπαγανδίσει η "Χρυσή Αυγή"!  Μιλώντας Αντι-Μνημονιακά και Κατά των Αλλοδαπών, νόμιμων και παράνομων, έδωσαν την αίσθηση ότι είναι ακηδεμόνευτοι εθνικιστές, θεματοφύλακες του Έθνους και πολέμιοι κάθε μορφής εξάρτησης απο την Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. και  των φαινόμενων της Κοινωνικής Παθογένειας (εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση)!
Η χθεσινή τραγική εμφάνιση του Εκπροσώπου της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη και η ανάγωγη συμπεριφορά του κατά δύο γυναικών, είναι αποκαλυπτικά, του τι μέλλει γενέσθαι, για τα πολιτικά μας ήθη. Οι απαντήσεις που δίδονται είναι πολυποίκιλες και πολλές απ' αυτές υποκριτικές!!! Η δική μου απάντηση είναι :
 Άρθρο 120 του Συντάγματος : "...Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των συνταγματικών τους ελευθεριών. Απομονώστε την ΒΙΑ και την ΦΙΜΩΣΗ απο όπου κι αν προέρχεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου