Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Γι΄ αυτό που επαίρονταν χρόνια ολόκληρα οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ότι δίδαξαν γλώσσα, δημοκρατία, φιλοσοφία, τέχνες και έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνέχισαν να θεωρητικολογούν και να αμπελοφιλοσοφούν καθήμενοι στις δάφνες του βυζαντίου, πατώντας πάνω στην ανδρεία των ηρώων της επαναστάσεως, εξαργυρώνοντας τον ηρωισμό με τον οποίο αντιμετώπισαν οι πρόγονοι τους κάθε λογής κατακτητή και επιδεικνύοντας τον μουσικοσυνθέτη και κύριο εκφραστή της πολιτικής πρακτικής «όπου με πάει ο άνεμος πάω», τον πολιτικό γίγαντα-κολοσσό -υπερτεραστιότατο Μ. Θεοδωράκη. Αυτά είχαμε, αυτά δείχναμε, άλλωστε ότι διαθέτει καθένας προβάλει. 
Έτσι ζώντας μέσα από τη ιστορία μας, με αυτοβαυκαλισμούς και θεωρητικολογίες φτάσαμε στο σήμερα που οι Έλληνες έχουν να επιδείξουν άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα. Κατάφεραν να αναγάγουν σε επιστήμη την κλάψα, την μιζέρια και την γκρίνια εμφανίζοντας εαυτούς ως τον πιο κατατρεγμένο λαό στο παγκόσμιο στερέωμα. Σ΄ αυτή την παγκόσμια παλαίστρα δυο χρόνια τώρα ξένες και σκοτεινές  δυνάμεις, συμφέροντα, μασόνοι, ο Κίσινγκερ, οι δυναστείες των Ροκφέλερ και Ρότσιλτ αγωνίζονται καθημερινά για να μας  εξαφανίσουν και να μας κλέψουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο που (δεν) διαθέτουμε. Είναι τέτοιο το μέγεθος της κλάψας που συναγωνίζονται επάξια την μαρτυρικήν Κύπρο και τους αδελφούς Κυπρίους.
Όλα τα παραπάνω πασπαλισμένα με αρκετή δόση μαγκιάς, λεονταρισμού, απατεωνιάς, οκνηρίας, επίδειξης, ωχαδερφισμού  και κοινό παρανομαστή την λογική της μετάθεσης ευθυνών. Για ότι κακό τους συμβαίνει πάντα φταίνε οι άλλοι, κατά προτίμηση οι  υψηλά ιστάμενοι και οι εξουσίες που βέβαια με τη ψήφο για δεκαετίες εκλεγούν και συντηρούν.
Τα τελευταία χρόνια διεκδικούν επάξια και έναν άλλο τίτλο, τον τίτλο του πιο ανόητου και ευκολόπιστου λαού της υφηλίου. Ο  τίτλος βέβαια θα έπρεπε να μας είχε αποδοθεί προ πολλού, γιατί ως λαός διαθέταμε όλα τα απαραίτητα προσόντα και συνέτρεχαν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί αφενός οι φίλιες δυνάμεις πιστές στο πνεύμα της αλληλεγγύης δεν μας έκαναν τη χάρη να μας τον αποδώσουν και αφετέρου είχαμε σκληρούς ανταγωνιστές τα φιλαράκια  μας τα αμερικανάκια.
Σήμερα με βασικό όπλο και ακλόνητο επιχείρημα «θα ανατινάξουμε το σπίτι μας και θα κάνουμε κακό στους γείτονες», είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πανηγυρίσουμε έναν ακόμα τίτλο, μετά τις τεράστιες επιτυχίες που μας έδωσαν οι μάχες των (σουηδό)ελληνόπαιδων στα μέτωπα της eurovision και των final-four.   
Μετά την απονομή οι έλληνες θα έχουν όλο το χρόνο να σκεφτούν και να καταλάβουν ότι οι λεονταρισμοί έχουν αξία όταν είσαι λιοντάρι, ενώ αν είσαι λεονταρίζουσα κότα διατρέχεις σοβαρό κίνδυνο να σε φάει ένα λεονταρίζων λιοντάρι.
ΥΓ. Το κείμενο δεν αφορά τον Έλληνα της παραγωγής, του χωραφιού, του εργοστασίου, του νέου άνεργου που θέλει να εργαστεί και να παράξει. Αφορά τα εκατομμύρια πλέον κρατικοδίαιτα ρεμάλια και λαμόγια, τους ιδεολογικούς τεμπέληδες και τους αργόσχολους έλληνες  που φωνάζουν γιατί χάνουν τα ¨προνόμια¨ του  .     

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, δυστυχώς έτσι είναι. Αμ, το άλλο το επιχείρημα; «Έλα τώρα μωρέ, τι να μας πούνε αυτοί; Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βελανίδια!». Βέβαια κανείς δεν λέει ότι τώρα που «αυτοί» χτίζουν Παρθενώνες εμείς τρώμε βελανίδια.
    Κρίμα, πραγματικά κρίμα. Γατί είχαμε όλα τα εχέγγυα να συνεχίσουμε να χτίζουμε Παρθενώνες… Η Ελλάδα μετράει στο εξωτερικό (το ξέρω από προσωπική πείρα), δεν ξεκινούσαμε από το μηδέν. Και μόνο που έλεγες «Είμαι Έλληνας» σε αναβάθμιζε, δεν ήταν το ίδιο να λες π.χ. είμαι Πολωνός ή έστω Καναδός.
    Δυστυχώς εμείς οι ίδιοι με την κλάψα και τη μιζέρια μας ακυρώσαμε αυτό το πλεονέκτημα. Παράλληλα (γιατί άραγε;) ανακαλύψαμε ότι όλη η υφήλιος συνωμοτεί εναντίον μας. Δεν καταλαβαίνουμε πόσο αμελητέοι έχουμε καταντήσει και νομίζουμε ότι οι πάντες συνομωτούν εναντίον αυτού του ανάδελφου και περιούσιου λαού.
    Δεν φαντάζεστε πόσο κρίμα είναι… Βγαίνουμε στο εξωτερικό και αντί πλέον να αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες θα πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις τι διάολο συμβαίνει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου, έχω να κάνω μια παρατήρηση για την αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας!!! Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και τα Αρχιτεκτονικά Θαύματα που επικαλούμαστε για την καταγωγή και την ιδιατερότητα μας σε σχέση με τους δυτικοευρωπαίους, ωφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις κοινωνικές δομές που ήταν δουλοκτητικές. Για να γίνουν αυτά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα εργάστηκαν και "έφτυσαν αίμα" χιλιάδες δούλοι και υπόδουλοι!!! Βέβαια η σύλληψη και η επίβλεψη των έργων γινόταν απο τους Ελέυθερους Πολίτες, οι οποίοι είχαν την πολυτέλεια να μορφώνονται, να φιλοσοφούν και να ανακαλύπτουν την ιδέα της Δημοκρατίας για τους ίδιους!!!
    Υπάρχει η ίδια συνάφεια με αντιστροφή των ρόλων σήμερα!!! Λειτουργούμε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς εξάρτησης & ενδοχώρας, σε σχέση με την Ε.Ε., με τον λαό μας σε ρόλο καταναλωτή δικών τους προϊοντων!!! Αυτή η εξέλιξη ωφείλεται πρωτίστος σ' εμάς και στους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγήτορες μας!!! Απλά οι άλλοι χρησιμοποιούν την ανωτερότητα τους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα στα πλαίσια της κεφαλαιουχικής παγκοσμιοποίησης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή