Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αυτοί μας καταδιώκουν!


Έψαχνα που λέτε τις προάλλες να βρω τα περίφημα σχόλια της κας Κριστίν Λαγκάρντ για τα παιδιά του Νίγηρα και της Ελλάδας και δεν μπορούσα να τα βρω!
Είναι φοβερό, ε; Δοκιμάστε να δώσετε στο google οποιονδήποτε συνδυασμό, π.χ. «Λαγκάρντ Ελλάδα», «Λαγκάρντ παιδιά», «Λαγκάρντ Νίγηρας» κ.ο.κ. και εκείνο που θα σας βγάλει είναι κεραυνούς ελληνικών ιστοσελίδων κατά της κας Λαγκάρντ. Τις αυθεντικές δηλώσεις Λαγκάρντ δεν μπόρεσα να τις βρω. Ναι, αλήθεια λέω, δοκιμάστε. Οι δηλώσεις της κας Λαγκάρντ (υποθέτω αυτές ήταν) αναφέρονται μόνο παρεμπιπτόντως σε μερικά site εν μέσω κατηγοριών και αναθεματισμών, η Λαγκάρντ έτσι, η Λαγκάρντ αλλιώς, η Λαγκάρντ που κερδίζει τόσα τον χρόνο αφορολόγητα, η Λαγκάρντ που ντύνεται έτσι κ.ο.κ.
Τελοσπάντων, έστω και από σπόντα, βρήκα τελικά ότι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε προ ημερών ότι η σκέψη της είναι διαρκώς στα παιδιά του Νίγηρα, τα οποία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους Έλληνες.
Κοιτάξτε όμως τι άλλο βρήκα στο νετ. Σχεδόν κάθε άρθρο που κατακεραύνωνε τα σχόλια της διευθύντριας του Δ.Ν.Τ. συνοδευόταν από τη φωτογραφία που παραθέτω και εγώ δίπλα. Δεν είναι φρικιαστική; Αλίμονο αν τα παιδιά του Νίγηρα δεν χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους Έλληνες. Τελοσπάντων, η ίδια η Λαγκάρντ χαρακτήρισε τη δήλωσή της ατυχή και είπε ότι λυπάται γι’ αυτή, οπότε τι να λέω τώρα εγώ;
Αλλά εκείνο που με εντυπωσίασε (ακόμα μια φορά) είναι η μανία καταδίωξης που έχουμε σαν λαός. Όλοι προσπαθούν να μας υπονομεύσουν και χωρίς λόγο μας κατακρίνουν στην κάθε ευκαιρία (φοβούμενοι τι; Ίσως ότι κάποια στιγμή, παρά τον ανηλεή πόλεμο, οι δυνατότητες της φυλής θα αναδειχθούν και θα ηγηθούμε-επιτέλους-της οικουμένης).
Τι άλλο είπε η κα Λαγκάρντ;
Προέτρεψε την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε οικονομική κρίση να πάρουν μαθήματα από τη Λετονία και το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της γιατί εκεί οι πολιτικοί συνειδητοποίησαν ποιες δομικές αλλαγές ήταν αναγκαίες και πήραν κάποιες πολύ γενναίες αποφάσεις.
Η Ελλάδα; Να παραδειγματιστεί από τη Λετονία;;; Έχω την αίσθηση ότι το άκουσμα και μόνο του ονόματος ορισμένων χωρών προκαλεί μια υπεροπτική αντίδραση σε πολλούς συμπατριώτες μου.
Εσθονία, Σλοβακία, Σλοβενία… Τι σκέφτεστε ακούγοντας τις χώρες αυτές; Και όμως, το σχέδιο παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα πέρασε προς έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών αυτών που επίσης ανήκουν στην Ευρωζώνη. Το διανοείστε; Το αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα πέρασε από την έγκριση των κοινοβουλίων της Εσθονίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας!
Η Λετονία ανήκει επίσης στην Ε.Ε. και για να τη μνημονεύει η διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. προφανώς κάποιες σοβαρές και επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις θα έκανε. Η χώρα αυτή ανεξαρτητοποιήθηκε από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. το 1991 και έγινε μέλος της Ε.Ε. μόλις το 2004. Συνεπώς ξεκίνησε από διαφορετική αφετηρία με την Ελλάδα. Αν υποθέσουμε ότι η πορεία των κρατών είναι σαν ένας αγώνας ταχύτητας 100 μ., ενώ η Λετονία ξεκίνησε τον αγώνα απ’ την αφετηρία, η Ελλάδα τον ξεκίνησε από τα 30 μ.
Ξέρετε, αυτή η φουκαριάρα χώρα (η Ελλάδα), δεν είναι μια τυχαία ή τριτοκοσμική χώρα. Είναι 24η στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (που συγκρίνει τις χώρες με βάση το προσδόκιμο ζωής, τον αναλφαβητισμό, την εκπαίδευση και γενικά την ποιότητα ζωής), δύο μόλις θέσεις κάτω από την επίκαιρη Γερμανία. Προφανώς κάποιοι συμπατριώτες μας δούλεψαν σκληρά και το πέτυχαν αυτό. Και είναι κρίμα που κάποιοι (πολλοί) σύγχρονοι συμπατριώτες μας, δουλεύουν επίσης σκληρά για να κατρακυλήσει η Ελλάδα στον κατάλογο.
Ποιοι είναι αυτοί; Πάρα πολλοί… Π.Χ. εκείνοι (αν κοιτάξουμε στον καθρέφτη θα δούμε πολλούς από αυτούς) που υπονομεύουν τη λειτουργία του Κράτους φοροδιαφεύγοντας.
Πάλι η ίδια η Λαγκάρντ έκανε μια άλλη αυτονόητη δήλωση. Εάν οι Έλληνες πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους, τότε το πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί.
Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα έχει φτάσει το 10 με 15% του ΑΕΠ. Εάν μπορούσαμε να εισπράξουμε το μισό αυτού του ποσού, τότε θα είχαν λυθεί τα προβλήματα της Ελλάδας…
Αλλά είπαμε. Η κα Λαγκάρντ, και πολλοί άλλοι, καταδιώκουν τον ελληνισμό. Θα τους ακούσουμε κιόλας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου