Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΙΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Είναι γεγονός ότι για χρόνια ολόκληρα ζούσαμε μέσα σε ένα όνειρο, ένα ευρωπαϊκό όνειρο που αποτελεί μια παραλλαγή του αμερικάνικου ονείρου που μας ήθελε με  σπίτια, αυτοκίνητα, ταξίδια, εξόδους  και όλα αυτά βέβαια με δανεικά, σε αντιδιαστολή με το αμερικανικό όνειρο που προϋπόθετε σκληρή εργασία για να αποκτήσεις τα παραπάνω.  Θες επειδή αυτό μας πλάσαραν και το κατάπιαμε, θες γιατί μας βόλευε, το θέμα είναι ότι ζούσαμε σε ένα καθεστώς επίπλαστης ευδαιμονίας, σε  ένα όνειρο θερινής νυκτός το όποιο εσχάτως μετατράπηκε στο χειρότερο εφιάλτη. Από αυτό  το όνειρο ξυπνήσαμε απότομα, κάθιδροι και τρομαγμένοι και επειδή όταν ξυπνάς από εφιάλτη δεν έχεις την ώριμη σκέψη να δεις αν αυτό που ζεις είναι πραγματικότητα ή παραίσθηση, θεωρώ ότι  αντιδράσαμε όπως έχουμε μάθει χρόνια τώρα, αντανακλαστικά και σπασμωδικά.
Έτσι ακριβώς μηχανικά, σπασμωδικά και ενστικτωδώς αντιδρούσαμε και στο παρελθόν, σε κάθε μεταρρύθμιση και αλλαγή που επιχειρήθηκε… ξεσηκώθηκε γιατί θιγόταν τα νοσηρά μας  ¨κεκτημένα¨, φωνάζαμε γιατί καταργούνταν κάποια  θλιβερά προνόμια, γκρινιάξαμε όταν κινδύνευε το ¨δικαίωμα¨ στην οκνηρία, στην ασυνέπεια στην παρανομία, στην παρασιτικότατα.    .  
Σ΄ αυτόν τον διαχρονικό και ιδιότυπο αγώνα μιζέριας και κλάψας πάντα βρίσκαμε αυτόκλητο σύμμαχο όλα αυτά τα λαϊκιστικά και απατεωνίστικα ΜΜΕ που σήμερα  κατηγορούμε  ότι  καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας προκειμένου να μη υπάρξει αλλαγή. Επίσης άξιος δάσκαλος και πολύτιμος σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα ήταν και ένα διεφθαρμένο και  σάπιο πολιτικό σύστημα που ήταν πάντα πρόθυμο  να μας  «εξυπηρετήσει» προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά και οικονομικά οφέλη, να διαιωνίσει την ύπαρξη του  και  να γιγαντωθεί.
Έτσι ακριβώς αντιδρούμε και τώρα με οργή, θυμό και αγανάκτηση, προτάσσοντας έναν εκβιαστικό (ψευτο) τσαμπουκά θεωρώντας ότι  κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας καταντήσει εταίρα της Ευρώπης..σωστό και συμφωνώ… μόνο που εταίρα της Ευρώπης ήμασταν από παλιά  και μάλιστα πολυτελείας, αλλά τότε μας άρεσε γιατί μας πλήρωναν, ενώ  τώρα κόπηκε η αμοιβή και αντιδρούμε. Το κακό βέβαια σε αυτή την ιστορία είναι ότι τώρα το ¨μάρμαρο¨ θα το πληρώσουν και οι εταίρες και οι εταίροι.
Εν΄ κατακλείδι θεωρώ ότι πολιτική με τσαμπουκά και εκμετάλλευση του θυμικού των Ελλήνων δεν μπορεί  πλέον να σταθεί, ούτε πολιτική με θώπευση αυτιών. Οι μέθοδοι  αυτές ανήκουν στο παρελθόν χαρακτηρίζονται παλαιοκομματικά και στοχεύουν αποκλειστικά στην κατάληψη της καρέκλας, αυτά επιβραβεύαμε στο παρελθόν και αυτά πληρώνουμε τώρα. Είναι ώρα πλέον να κάνουμε την αυτοκριτική για τις επιλογές μας και τα πεπραγμένα μας, είναι ώρα να  διδαχτούμε από το παρελθόν αλλά μην αφήσουμε το παρελθόν να καταδικάσει  το μέλλον

1 σχόλιο:

  1. Περίεργο δεν είναι η "επίπλαστη ευδαιμονία" να οφείλεται στον δανεισμό για την απόκτηση ακινήτου, αυτοκινήτου, αγαθών και υπηρεσιών χωρίς επαρκή εισοδήματα;;;
    Η υπέρμετρη ζήτηση των παραπάνω με δανεικά και η μείωση των εισοδημάτων, οδήγησε στην εξαθλίωση και στην ανέχεια χιλιάδες νοικοκυριά!!!
    Επίσης η αποταμιευτική συνείδηση ατόνησε λόγω των μηδενικών τόκων και της επένδυσης σε άλλες μορφές όπως ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια που υπόσχονταν μεγάλες αποδόσεις!!! Η κατάρρευση αυτών των επενδύσεων και η μετεξέλιξη τους σε τοξικά ή δομημένα ομόλογα με συνεχή υποβάθμιση, οδήγησε στην απομύζηση των επενδυτών και στην οικονομική καταστροφή τους!!!
    Επίσης η υπεραξία που εμφανίστηκε στις αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, λόγω φθηνού χρήματος, υπονόμευσε την μεταπώληση και η συνεχή απογοητευτική ενημέρωση των ΜΜΕ δημιουργησε κλίμα συτοκαταστροφικό για τις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να τινάξει στον αέρα το ισοζύγιο αποταμιεύσεων - χορηγήσεων, το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει και η ρευστότητα του να φτάσει στο ναδίρ!!!
    Δέν φταίμε εμείς για αυτά που συμβαίνουν, λογικό
    είναι να αντιδράσουμε και να αναθεωρήσουμε όλα τα αυτονόητα στην πολιτική ζωή του τόπου!!!
    Οι Έλληνες είμαστε μια ζωή πρόβατα στα κελεύσματα των Δυνατών (Ε.Ε. - G8) και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνουμε Λέοντες, να περιφρουρήσουμε την υπόσταση μας ώς Έθνος και να διεκδικήσουμε την αυτοτέλεια μας απέναντι στο μοντέλο της Παγκοσμιοποίησης!!!
    Εάν δεν αντιδράσουμε και δεν αρνηθούμε την πολιτική των μειώσεων εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση, δεν θα μπορούμε να ορίσουμε, ούτε τον ίδιο μας το είναι!!!
    Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ορίσει την Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και να ερευνήσει για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, επίσης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο απο την επανενωμένη απο το 1989 Γερμανία!!!
    "Ήγγικεν η ώρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή