Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ...

Εδώ είμαστε λοιπόν… Ξεκινάμε να καταγράφουμε τις απόψεις μας, παρέα με τον Πάνο Χατζησοφιά και τον Newvillager.
Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι για μένα να έχω ένα βήμα για τις απόψεις μου μετά τη μεγάλη περιπέτεια υγείας που είχα.
Εδώ πρόκειται να γράφω τις ειλικρινείς μου απόψεις για θέματα της επικαιρότητας (πολιτικής, αθλητικής κ.α.), αλλά και επί πιο προσωπικών θεμάτων.
Θα προσπαθώ να καταγράφω ότι σημειώνω στην ελληνική κοινωνία και ότι με ενοχλεί.
Θα διαφωνήσω π.χ. με όσους πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται. Πολλοί θέτουν ως επιχείρημα τη μεγάλη άνοδο κομμάτων όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Χρυσή Αυγή. Να θυμηθείτε κάτι: Στις επόμενες εκλογές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι ακόμα πιο ψηλά σε ψήφους και η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μια εξήγηση που θα μπορεί να δοθεί είναι ότι μεγάλο μέρος των ψήφων της Χρυσής Αυγής που πήγαν εκεί ως ψήφοι διαμαρτυρίας κατευθύνθηκαν ως ψήφοι διαμαρτυρίας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!!! Δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι Χρυσή Αυγή και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!!! Αυτό δείχνει τουλάχιστον πολιτική ανωριμότητα.
Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Το 70% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ της παραμονής στο Ευρώ και ταυτόχρονα το ίδιο σώμα επιβραβεύει εκλογικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ένα κόμμα του οποίου οι πολιτικές κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευροζώνη. Δεν είναι αλλοπρόσαλλο;
Παρεμπιπτόντως εκείνο που εγώ νομίζω είναι πως οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών. Αλλά ως Έλληνες σκεφτόμαστε ότι τελικά «…δεν θα γίνει τίποτα» αν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Και αν γίνει; Οι συνέπειες θα είναι πολύ τραγικές για να ρισκάρουμε με τυχοδιωκτισμούς. Ίσως «…να μην γινόταν τίποτα» αν το θέμα αφορούσε εσωτερική υπόθεση, γιατί έχουμε μάθει πως κάθε πράξη δεν επιφέρει κατ’ ανάγκη συνέπειες αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κοινωνίες όπου η μη τήρηση των δεσμεύσεων του ενός μέρους συνεπάγεται τη λύση της συμφωνίας. Οι ακροβασίες και οι τυχοδιωκτισμοί είναι επικίνδυνοι στην περίπτωση αυτή. Ναι, συμφωνώ ότι πολλοί όροι του μνημονίου είναι πολύ σκληροί αλλά για να (επανα)διαπραγματευθείς θα πρέπει η θέση σου να είναι ισχυρή. Αν τα ταμειακά σου αποθέματα, η ρευστότητα των τραπεζών, η πληρωμή μισθών και συντάξεων κ.λπ. εξαρτάται απόλυτα από την εύρυθμη εκταμίευση του δανείου, τι διαπραγματευτική δύναμη να έχεις;
Όνειρο μου είναι μια Ελλάδα ώριμων πολιτών και να είμαστε σίγουροι ότι τότε θα έχουμε και την ποθούμενη πολιτική εκπροσώπηση. Γιατί τι είναι οι πολιτικοί μας; Αν κοιτάξουμε στον καθρέφτη θα τους δούμε. Σάρκα εκ της σαρκός μας…
Επειδή προσωπικά έχω σχέσεις με άτομα από το εξωτερικό (η σύζυγός μου είναι αλλοδαπή), τα οποία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, θέλω να είμαι περήφανος για τη χώρα και τους συμπολίτες μου. Και ότι πρόκειται να γράψω στο μέλλον σ’ αυτό το blog, θα αφορά πάντα κρίσεις και απόψεις που θα γίνονται επειδή ακριβώς αγαπάω τη χώρα μου.

3 σχόλια:

  1. Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Το 70% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ της παραμονής στο Ευρώ και ταυτόχρονα το ίδιο σώμα επιβραβεύει εκλογικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ένα κόμμα του οποίου οι πολιτικές κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευροζώνη. Δεν είναι αλλοπρόσαλλο;
    ΟΧΙ!!! όταν έχεις ένα εκλογικό σώμα που απο τη μια βομβαρδίζεται με χιλιάδες τρομοκρατικές ειδήσεις/απόψεις/αναλύσεις περί ολικής καταστροφής αν φύγουμε απ' το Ευρώ και από την άλλη ζει, βλέπει, διαισθάνεται οτι η παραμονή στο ευρώ συνεπάγεται φτώχεια και εξαθλίωση και όχι το "ευρωπαϊκό όνειρο" που του πλάσαραν παλαιότερα τότε η διφορούμενες δηλώσεις και σκέψεις είναι φυσικό επόμενο. Μην κατηγορείτε μόνο τους πολίτες για ανωριμότητα, διότι υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός συστηματικής χειραγώγησης και σκοταδισμού του. Επίσης "Οι ακροβασίες και οι τυχοδιωκτισμοί είναι επικίνδυνοι στην περίπτωση αυτή. Ναι, συμφωνώ ότι πολλοί όροι του μνημονίου είναι πολύ σκληροί αλλά για να (επανα)διαπραγματευθείς θα πρέπει η θέση σου να είναι ισχυρή." ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ??? πότε ήταν ισχυρή η Ελλάδα? αν δεν κλοτσήσεις τη στιγμή που σε καρφώνουν όταν είσαι νεκρός σίγουρα δε θα κλοτσήσεις. Πόση εξαθλίωση θα χρειαστεί για να καταλάβουμε οτι ΚΑΙ ο γιαλός ήταν στραβός ΚΑΙ στραβά αρμενίζαμε και αν δεν αλλάξουν και οι 2 πλευρές δε θα γλυτώσουμε? Ο Έλληνας κατάλαβε πολλά αυτά τα 2 χρόνια, για τον τρόπο ζωής του, για το παραμύθι που έτρωγε οικειοθελώς ή μη, για το ποιόν των πολιτικών και της πολιτικής. <καιρός να μάθουν και οι εταίροι μας απο την κρίση και οτι αν μας κάνουν την εταίρα της Ευρώπης μπορούμε και να φύγουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ευθύμη, οι απόψεις σου είναι σημαντικές και δείχνουν πειστικές αλλά επίτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου και να διατυπώσω άλλη άποψη για την "ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας"!!!
    Ο Ελληνικός Λαός καταδίκασε τα δύο μεγάλα κόμματα, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρώτη φορά απο το 1974 και αυτό απο μόνο του είναι μια ριζοσπαστικοποίηση για το πολιτικό μας κατεστημένο!!! Βέβαια η εκτίμηση σου ότι ήταν ψήφο διαμαρτυρίας είναι σωστή αν και δεν αφορούσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή(Χ.Α.) αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Α.Ε.), την ΔΗΜΑΡ που μπήκαν στην Βουλή αλλά και τα το 19% των κομμάτων που δεν μπήκαν λόγω του 3% (ριζοσπαστικό κι αυτό για τα ελληνικά εκλογικά δεδομένα)!!!
    Πρέπει να δούμε και την Αριστερά στην διακυβέρνηση του τόπου, γιατί αν και είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστηματος είναι σημαντικό να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες για να κριθεί απο τα πεπραγμένα και όχι απο την συνθηματολογία που έχει μάθει να πολιτεύεται!!!
    Βέβαια η δική μου εκτίμηση είναι ότι δέν θα έχουμε Αυτοδύναμη Κυβέρνηση με την μορφή που ξέραμε μέχρι τώρα, αλλά Κυβέρνηση Συνεργασίας που θα προκύψει απο την δύναμη των κομμάτων στην Βουλή μετά της Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012!!! Η Κυβέρνηση αυτή μάλλον θα είναι Μνημονιακή και Βραχύβια!!!
    Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι η είσοδος της χώρας στην Ευρωζώνη το 2002 και η νομισματική ενοποίηση δεν οδήγησε σε αναπτυξιακή τροχία αλλά σε λανθάνον πληθωρισμό λόγω στογγυλοποίησης και σε επίπλαστη ανάπτυξη λόγω των Ολυμπιακών Έργων!!! Ύστερα οι αμυντικές δαπάνες και η κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία που διαρκεί απο το 1974 υποθήκευσαν το Α.Ε.Π. και οδήγησαν στον υπερδανεισμό απο το 1981 και ύστερα!!! Ακόμα και τα φαινόμενα της διαπλοκής, του χρηματισμού, της φοροδιαφυγής δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ και επεκτάθηκαν λόγω ατιμωρησίας των υπευθύνων πολιτικών και των υμετέρων τους!!!
    Η Ελλάδα δέν θα πεθάνει ποτέ αλλά θα πεθαίνει τα παιδιά της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή