Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ..........

Αγαπητέ Newvillager,
 θα διαφωνήσω με τις προτάσεις σου για την αναθεώρηση του Συντάγματος επειδή απ’ ότι βλέπω επικεντρώνονται στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού μας, στην κατάργηση ορισμένων βουλευτικών «προνομίων» κ.λπ.
Αγαπητέ Newvillager, δυστυχώς το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος δεν έγκειται στα «προνόμια» που απολαμβάνουν οι βουλευτές μας. Ούτως ή άλλως αυτοί ανήκουν στις προνομιούχες, από πλευράς εισοδήματος τουλάχιστον, τάξεις της κοινωνίας μας και θα είναι τουλάχιστον λαϊκισμός να συζητάμε για μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών κ.λπ. Προσωπικά πιστεύω ότι κανένας δεν μπαίνει στην πολιτική προσδοκώντας στα θεσμοθετημένα (προσοχή, γράφω θεσμοθετημένα) βουλευτικά προνόμια, αφού αυτά τα απολαμβάνουν ούτως ή άλλως με τα υψηλά τους εισοδήματα. Άρα η συνεισφορά τους ή όχι στη χώρα επαφίεται στον πατριωτισμό τους (για να χρησιμοποιήσω και μια φράση του Συντάγματος).
Όσον αφορά την πρότασή σου για κατάργηση της βουλευτικής – υπουργικής ασυλίας, δυστυχώς προσωπικά πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι τόσο λίγο εμπεδωμένη στην κοινωνία μας που επί του παρόντος χρειάζεται έναν μηχανισμό που να υπερασπίζεται, έστω και κραυγαλέα, την ελευθερία των επιλογών (όχι μόνο της ψήφου) των βουλευτών για το καλό πάντα του τόπου (προσοχή πάλι, ένας βουλευτής μπορεί να κάνει λάθος με την ψήφο του, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ελεύθερος στις αποφάσεις του).
Με λίγα λόγια, ναι, θα πρέπει ν’ αλλάξει η νοοτροπία των πολιτικών μας αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με άνωθεν νέες ρυθμίσεις αλλά με την αλλαγή συνολικά της νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί τι είναι στην ουσία οι Έλληνας πολιτικοί αγαπητέ Newvillager; Ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση. Δεν μπορεί η κοινωνία μας να «υστερεί» σε σχέση με τις δυτικές και εμείς να κατηγορούμε τους πολιτικούς μας ότι δεν είναι ισάξιοι των δυτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου