Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

…«έλα μωρέ, σιγά μην γίνει τίποτα!»


Να μας ζήσει η φρέσκια έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας! Ακούσατε σχετικά; Περιγράφει την επόμενη μέρα σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευροζώνη. Και ενώ θα έπρεπε να είχε προκαλέσει σεισμό, μόλις που κουνήθηκαν κάποια φύλλα. Αλλά είπαμε, ως Έλληνες λέμε …«έλα μωρέ, σιγά μην γίνει τίποτα! Σιγά μην βγούμε απ’ το ευρώ». Αν βγούμε όμως; Διαβάστε λοιπόν τι θα γίνει…
Το κατά κεφαλήν εισόδημα θα μειωνόταν κατά 55%. Η ανεργία θα εκτινασσόταν στο 34% και ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν στο 30% με συνεχή άνοδο.
Γιατί; Μα γιατί η Ελλάδα τα εισάγει όλα. Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα (μην σας ξεγελάνε τα περί ορυκτού πλούτου - τέτοιο ορυκτό πλούτο έχει αναλογικά η κάθε χώρα – και αυτά τα περί ανακήρυξης ΑΟΖ που θα μας σώσει). Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο ήλιο, θάλασσα και (κάποτε) καλή καρδιά. Γι’ αυτό λέω ότι ο μόνος σοβαρός κλάδος της Ελλάδας είναι ο τουρισμός (και μην σας κοροϊδεύουν ότι το υποτιμημένο νέο νόμισμα θα βοηθήσει τον τουρισμό μας).
Φρικάρω όταν συγκρίνουν την Ελλάδα π.χ. με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν μερικά χρόνια. Η Αργεντινή υπέφερε μεν αλλά δεν εξαφανίστηκε από τον χάρτη, ξέρετε γιατί; Για ρίξτε μια ματιά να δείτε πόσες φορές μεγαλύτερη είναι η Αργεντινή. Η Αργεντινή έχει έναν τεράστιο πρωτογενή τομέα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγροτικούς παραγωγούς παγκοσμίως,. Η Ελλάδα τι είναι; Γι’ αυτό και φοβάμαι ότι θα γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων σε περίπτωση μιας χρεοκοπίας.
Και δεν θα είναι μόνο ο πληθωρισμός. Το νέο νόμισμα αναγκαστικά θα ήταν υποτιμημένο και 1 ευρώ δεν θα κόστιζε 340,75 δραχμές όπως κοστίζει τώρα αλλά 562,23 δραχμούλες.
Για να καταλάβετε (αφού τότε δεν υπάρχουν ευρώ στη χώρα μας) ας πούμε ένα παράδειγμα. Το γάλα σκόνη που πίνει η κόρη μου (εισαγόμενο φυσικά) κοστίζει περίπου 10 . Με τη νέα ισοτιμία όμως και τον διαρκώς αυξανόμενο πληθωρισμό θα κοστίζει 25 € (και βάλε - σε δραχμές φυσικά . Και που να βρεις τότε 25 € (ή έστω τις αντίστοιχες δραχμούλες); Αλλά 25 € δεν θα έχει ούτε αυτός που εισάγει το γάλα και γάλα δεν θα υπάρχει γενικώς στην Ελλάδα, ούτε για να βρει αυτός που τώρα μπορεί να έχει κρύψει τίποτα λίρες για τις δύσκολες (εκτός ευρώ) εποχές…
Αλλά είπαμε. Έλα μωρέ, σιγά μην γίνει τίποτα! Σιγά μην βγούμε απ’ το ευρώ…
Η σημερινή μου παρέμβαση είναι αφιερωμένη εξαιρετικά σε μερικούς φίλους που πιπιλίζουν «…έλα μωρέ, τι ευρώ, τι δραχμή. Φτωχοί είμαστε τώρα, φτωχοί θα είμαστε και τότε…».

2 σχόλια:

  1. Κυριε diego Alatriste μεσα σε λιγες παραγραφους περιγραφεις γλαφυρα και επακριβως την πργματικοτητα που δεν θελουμε να δουμε και να ακουσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί Diego Alatriste και Πάνο Χ'' σοφιά, μην δίνετε σημασία στις Κασσάνδρες και μην πιστεύετε στα υποθετικά σενάρια !!! Στο Ευρώ δείτε ποιά κράτη-μέλη είναι, είναι ο φτωχός Μεσογειακός Νότος και η Ιρλανδία δηλαδή οι P.I.Ι.G.S. και η elite που ελέγχει την κατάσταση Γαλλία-Γερμανία και οι δορυφόροι τους Κάτω χώρες, Φιλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία κτλ. Τι καταλαβαίνεται απο αυτό το συνοθύλευμα κρατών;;; Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι έχουμε σχέσεις εξάρτησης και λειτουργούμε ώς ενδοχώρα για την κατανάλωση προϊόντων τους!!! Είναι ποτέ δυνατόν να μας αφήσουν να βγούμε απο το Ευρώ και να επιστρέψουμε στην Δραχμή;;; "Ούτε με σφαίρες", μας θέλουν ελεγχόμενους για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και για να πουλάμε τα δικά μας προϊόντα, σε χαμηλότερες τιμές απο αυτά που αγοράζουμε στην χώρα μας!!! Δείτε τι προφητικά είπε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 (YOUTUBE)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή