Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα δέν θα πεθάνει ποτέ, αλλά θα πεθαίνει τα παιδιά της!!!

Αγαπητέ μου, οι απόψεις σου είναι σημαντικές και δείχνουν πειστικές αλλά επίτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου και να διατυπώσω μια άλλη άποψη για την "ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας".
Ο Ελληνικός Λαός, καταδίκασε τα δύο μεγάλα κόμματα, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρώτη φορά απο το 1974 και αυτό απο μόνο του είναι μια ριζοσπαστικοποίηση για το πολιτικό μας κατεστημένο. Βέβαια η εκτίμηση σου, ότι ήταν ψήφο διαμαρτυρίας είναι σωστή, αν και δεν αφορούσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Α.Ε.), την ΔΗΜΑΡ που μπήκαν στην Βουλή αλλά και τα το 19% των κομμάτων που δεν μπήκαν λόγω του εκλογικού ορίου 3% (ριζοσπαστικό κι αυτό για τα ελληνικά εκλογικά δεδομένα).
Πρέπει να δούμε και την Αριστερά στην διακυβέρνηση του τόπου, γιατί αν και είναι μέρος του παλαιού πολιτικού συστηματος, είναι σημαντικό να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, για να κριθεί απο τα πεπραγμένα και όχι απο την συνθηματολογία που έχει μάθει να πολιτεύεται.
Βέβαια, η δική μου εκτίμηση, είναι ότι δέν θα έχουμε Αυτοδύναμη Κυβέρνηση, με την μορφή που ξέραμε μέχρι τώρα, αλλά Κυβέρνηση Συνεργασίας, που θα προκύψει απο την δύναμη των κομμάτων στην Βουλή, μετά της Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η Κυβέρνηση αυτή μάλλον θα είναι Μνημονιακή και Βραχύβια.
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι η είσοδος της χώρας στην Ευρωζώνη το 2002 και η νομισματική ενοποίηση δεν οδήγησε σε αναπτυξιακή τροχία αλλά σε λανθάνον πληθωρισμό λόγω στογγυλοποίησης και σε επίπλαστη ανάπτυξη λόγω των Ολυμπιακών Έργων. Ύστερα οι αμυντικές δαπάνες και η κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία που διαρκεί απο το 1974 υποθήκευσαν το Α.Ε.Π. και οδήγησαν στον υπερδανεισμό απο το 1981 και ύστερα. Ακόμα και τα φαινόμενα της διαπλοκής, του χρηματισμού, της φοροδιαφυγής δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ και επεκτάθηκαν λόγω ατιμωρησίας των υπευθύνων πολιτικών και των υμετέρων τους.

2 σχόλια:

  1. Προσφιλή newviallager η ριζοσπαστικοποίηση και η συντηριτικοποιηση της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι ένα πουκάμισο που το αλλάζουμε από τη μια μέρα στην άλλη είναι μια διαδικασία αλλαγής στη νοοτροπία,σκέψη και συμπεριφορά που είναι συνήθως μια μακροχρόνια διαδικασία και έχει ιδεολογικά κίνητρα… αυτό που περιγράφεις ως ριζοσπαστικοποίηση εγώ θα το έλεγα αντίδραση της αμοιβάδας όταν την αγγιξει καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνετε κύριε Άθλιε ή Πάνο Χ''σοφιά απο εννοιολογισμούς ή δεν θέλετε να καταλάβετε, καλύτερα!!! Αυτά τα γεγονότα που αναφέρω ώς ριζοσπαστισκοποίηση της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι ευκαιριακά ούτε τυχαία και πόσο μάλλον αλλαγές βραχύβιες!!!
    Το σήμερα πάντα έχει συνάφεια με το χθές!!! Ο Ελληνικός Λαός απο το 2002 όταν έντάχθηκαμε στην ΟΝΕ έχει γονατίσει απο τις απανωτές μειώσεις στο εισόδημα του, αρχικά λόγω στογγυλλοποιήσεων (ισοτιμία ευρώ - δραχμής 1€=340,75δρχ.) στην συνέχεια με το πάγωμα μισθών στην περίοδο της Κυβέρνησης Καραμανλή και μετά μέ τις συνεχείς μειώσεις μισθών απο τις Κυβερνήσεις Παπανδρέου - Παπαδήμου!!!
    Επομένως δρομολογήθηκε η αλλαγή νοοτροπίας και η αλλαγή της σκέψης - συμπεριφοράς εδώ και μία δεκαετία, απλά σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της αλλαγής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή