Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Προβληματική η λειτουργία του σημερινού Πολιτικού Συστήματος!!!


Αγαπητέ φίλε Diego Alatriste, η πολυετία και η ταύτιση αξιώματος και προσώπου δημιουργεί κατεστημένο και διαφθορά!!!
Η εναλλαγή μόνο δύο κομμάτων στην Κυβέρνηση, δημιούργησε κακοδιαχείριση και διαπλοκή με την συνδρομή της Ενισχυμένης Αναλογικής!!!
Η Δημοσιονομική Κρίση οφείλεται στις μονοκομματικές αυτοδύναμες Κυβερνήσεις και τα σημερινά αδιέξοδα είναι αποτέλεσμα αυτής της μορφής διακυβέρνησης!!!
Αλλά και ο ρόλος του πολιτικού είναι να υπηρετεί και όχι να κηδεμονεύει τους Πολίτες που τον ψήφισαν!!! Ο βουλευτής είναι δημόσιος λειτουργός και όχι επαγγελματίας πολιτικός για να πληρώνεται με 6.000,00 € μηνιαίως και να συνταξιοδοτείται με την συμπλήρωση δύο τετραετιών, όταν ένα απλός πολίτης θέλει 35 χρόνια ένσημα και πάνω απο 65 χρόνια για την σύνταξη πείνας που παίρνει!!!
Η Ασυλία είναι και Ασυδοσία και διακρίνει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες έναντι των Νόμων, σε προνομιούχους (Βουλευτές) και σε μη προνομιούχους (Πολίτες) και αυτό αντιβάινει το Σύνταγμα που μιλά για τήν ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στους Νόμους!!! Αυτή η αντίφαση πρέπει να σταματήσει και να εφαρμοστεί η ισότητα και ισοπολιτεία στην πράξη!!!
Δέν πιστεύω ότι η Ασυλία κατοχυρώνει την Δημοκρατία και την ελευθερία της γνώμης των Βουλευτών, γιατί η Δημοκρατία δέν χρειάζεται προστασία απο την θεσμοθετημένη Δικαστική Εξουσία και δεν πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία για αξιόποινες πράξεις των βουλευτών!!! Την Δημοκρατία την εφαρμόζουμε στην πράξη και την υπερασπίζεται ο ελληνικός λαός με τον πατριωτισμό του όπως πολύ σωστά αναφέρεις και όχι οι βουλευτές με την Ασυλία τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου