Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Αναθεώρηση του Συντάγματος :
1. Θέσπιση θητείας για κάθε έμμισθο δημόσιο αξίωμα έως δύο θητείες, όπως εφαρμόζεται για τον Προέδρο της Δημοκρατίας.
2. Κατάργηση της Ασυλίας των Βουλευτών - Υπουργών.
3. Κατάργηση κάθε είδους παραγραφής αδικημάτων.
4. Δήμευση περιουσιάς υπέρ του Δημοσίου, Πολιτικών ή των οικογένειων τους, που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ή με τις αποφάσεις τους, ζημίωσαν το Δημόσιο Ταμείο απο το 1974 και για πάντα.
5. Κατάργηση Βουλευτικής Σύνταξης, με αναδρομική ισχύ απο το 1974. Εξίσωση Σύνταξιοδοτικού δικαιώματος στα όρια ηλικίας που ισχύουν για κάθε Έλληνα Πολίτη.
6. Πόθεν Έσχες σε όλους τους αμοιβόμενους απο το Ελληνικό Δημόσιο.
7. Θέσπιση της Βουλευτικής - Υπουργικής Αποζημίωσης στα 1.500,00 €
8. Κατάργηση άλλων παροχών και φοροαπαλλαγών Βουλευτών - Υπουργών.
9. Αλλαγή του εκλογικού νόμου και θέσπιση της Απλής Αναλογικής.
10. Διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων & κατάργηση της Δημόσια Επιχορήγησης.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Newvillager, θα διαφωνήσω με τις προτάσεις σου για την αναθεώρηση του Συντάγματος επειδή απ’ ότι βλέπω επικεντρώνονται στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού μας, στην κατάργηση ορισμένων βουλευτικών «προνομίων» κ.λπ.
    Αγαπητέ Newvillager, δυστυχώς το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος δεν έγκειται στα «προνόμια» που απολαμβάνουν οι βουλευτές μας. Ούτως ή άλλως αυτοί ανήκουν στις προνομιούχες, από πλευράς εισοδήματος τουλάχιστον, τάξεις της κοινωνίας μας και θα είναι τουλάχιστον λαϊκισμός να συζητάμε για μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών κ.λπ. Προσωπικά πιστεύω ότι κανένας δεν μπαίνει στην πολιτική προσδοκώντας στα θεσμοθετημένα (προσοχή, γράφω θεσμοθετημένα) βουλευτικά προνόμια, αφού αυτά τα απολαμβάνουν ούτως ή άλλως με τα υψηλά τους εισοδήματα. Άρα η συνεισφορά τους ή όχι στη χώρα επαφίεται στον πατριωτισμό τους (για να χρησιμοποιήσω και μια φράση του Συντάγματος).
    Όσον αφορά την πρότασή σου για κατάργηση της βουλευτικής – υπουργικής ασυλίας, δυστυχώς προσωπικά πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι τόσο λίγο εμπεδωμένη στην κοινωνία μας που επί του παρόντος χρειάζεται έναν μηχανισμό που να υπερασπίζεται, έστω και κραυγαλέα, την ελευθερία των επιλογών (όχι μόνο της ψήφου) των βουλευτών για το καλό πάντα του τόπου (προσοχή πάλι, ένας βουλευτής μπορεί να κάνει λάθος με την ψήφο του, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ελεύθερος στις αποφάσεις του).
    Με λίγα λόγια, ναι, θα πρέπει ν’ αλλάξει η νοοτροπία των πολιτικών μας αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με άνωθεν νέες ρυθμίσεις αλλά με την αλλαγή συνολικά της νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί τι είναι στην ουσία οι Έλληνας πολιτικοί αγαπητέ Newvillager; Ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση. Δεν μπορεί η κοινωνία μας να «υστερεί» σε σχέση με τις δυτικές και εμείς να κατηγορούμε τους πολιτικούς μας ότι δεν είναι ισάξιοι των δυτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε Diego Alatristeοι, οι μέχρι σήμερα πολιτικοί - Βουλευτές με παχυλούς μισθούς και προνόμια, μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα!!! Γιατί να τους επιβραβεύουμε και να έχουμε μόνο εμείς περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις!!!
    Επίσης γιατί να έχουμε πάνω απο δύο θητείες τα ίδια πρόσωπα στα ίδια αξιώματα;;; Η Πολυετία και η ταύτιση αξιώματος και προσώπου δημιουργεί κατεστημένο και διαφθορά!!!
    Μετά η εναλλαγή μόνο δύο κομμάτων στην Κυβέρνηση, δημιούργησε κακοδιαχείριση και διαπλοκή με την συνδρομή της Ενισχυμένης Αναλογικής!!!
    Η Ελλάδα έχει καταστραφεί απο τις μονοκομματικές αυτοδύναμες Κυβερνήσεις και τα σημερινά αδιέξοδα είναι αποτέλεσμα αυτής της διακυβέρνησης!!!
    Ο ρόλος του πολιτικού είναι να υπηρετεί και όχι να κηδεμονεύει τους Πολίτες που τον ψήφισαν!!!
    Ο βουλευτής είναι δημόσιος λειτουργός και όχι επαγγελματίας πολιτικός για να πληρώνεται με 6.000,00 € μηνιαίως και να συνταξιοδοτείται με την συμπλήρωση δύο τετραετιών, όταν ένα απλός πολίτης θέλει 35 χρόνια ένσημα και πάνω απο 65 χρόνια για την σύνταξη πείνας που παίρνει!!!
    Η Ασυλία είναι και Ασυδοσία και διακρίνει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες έναντι των Νόμων, σε προνομιούχους (Βουλευτές) και σε μη προνομιούχους (Πολίτες) και αυτό αντιβάινει το Σύνταγμα που μιλά για τήν ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στους Νόμους!!! Αυτή η αντίφαση πρέπει να σταματήσει και να εφαρμοστεί η ισότητα και ισοπολιτεία στην πράξη!!!
    Δέν πιστεύω ότι η Ασυλία κατοχυρώνει την Δημοκρατία και την ελευθερία της γνώμης των Βουλευτών, γιατί η Δημοκρατία δέν χρειάζεται προστασία απο την θεσμοθετημένη Δικαστική Εξουσία και δεν πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία για αξιόποινες πράξεις των βουλευτών!!! Την Δημοκρατία την εφαρμόζουμε στην πράξη και την υπερασπίζεται ο ελληνικός λαός με τον πατριωτισμό του όπως πολύ σωστά αναφέρεις και όχι οι βουλευτές με την Ασυλία τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή