Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

"Ήγγικεν η ώρα"

Πώς φτάσαμε έως εδώ;;;
Η "επίπλαστη ευδαιμονία" των ετών 1996 - 2009 οφείλεται στον εύκολο δανεισμό για την απόκτηση ακινήτου, αυτοκινήτου, αγαθών και υπηρεσιών χωρίς επαρκή εισοδήματα!
Η υπέρμετρη ζήτηση των παραπάνω με δανεικά και η μείωση των εισοδημάτων, οδήγησε στην εξαθλίωση και στην ανέχεια χιλιάδες νοικοκυριά!
Επίσης η αποταμιευτική συνείδηση ατόνησε λόγω των μηδενικών τόκων και της επένδυσης σε άλλες μορφές όπως ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια που υπόσχονταν μεγάλες αποδόσεις.
Η κατάρρευση αυτών των επενδύσεων και η μετεξέλιξη τους σε τοξικά ή δομημένα ομόλογα με συνεχή υποβάθμιση, οδήγησε στην απομύζηση των επενδυτών και στην οικονομική καταστροφή τους.
Επίσης η υπεραξία που εμφανίστηκε στις αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, λόγω φθηνού χρήματος, υπονόμευσε την μεταπώληση και η συνεχή απογοητευτική ενημέρωση των ΜΜΕ δημιουργησε κλίμα αυτοκαταστροφικό για τις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να τινάξει στον αέρα το ισοζύγιο αποταμιεύσεων - χορηγήσεων, το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει και η ρευστότητα του να φτάσει στο ναδίρ.
Δέν φταίμε εμείς για αυτά που συμβαίνουν, λογικό είναι να αντιδράσουμε και να αναθεωρήσουμε όλα τα αυτονόητα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Οι Έλληνες είμαστε μια ζωή Πρόβατα στα κελεύσματα των Δυνατών (Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.) και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνουμε Λέοντες, να περιφρουρήσουμε την υπόσταση μας ώς Έθνος και να διεκδικήσουμε την αυτοτέλεια μας απέναντι στο μοντέλο της Παγκοσμιοποίησης.
Εάν δεν αντιδράσουμε και δεν αρνηθούμε την πολιτική των μειώσεων εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση, δεν θα μπορούμε να ορίσουμε, ούτε τον ίδιο μας το είναι!
Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ορίσει την Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και να ερευνήσει για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, επίσης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο απο την επανενωμένη απο το 1989 Γερμανία!!!
Δέν ξέρω εάν είναι δίκαιο να σωστό να διεκδικούμε την έξοδο μας απο την Ευρωζώνη και να απειλούμαστε με πτώχευση απο την μή τήρηση του Μνημονίου! 
Ξέρω όμως ότι φτάσαμε σε ΤΕΛΜΑ και ότι μας συμβεί δεν μπορεί να είναι χειρότερο απο αυτό που βιώνουμε, σήμερα!!!
Ποιό είναι το "μη χείρων βέλτιστο";;;
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου