Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δεν ειναι ετσι, αν ετσι νομιζετε.




Φίλτατε alatriste,

Με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση σου για τον Γιώργο Παπανδρέου θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψη μου. Εγώ  το Γιώργο Παπανδρέου τον «πήγαινα» και συνεχίζω να τον  «πάω». Δεν θεωρώ  ότι πρόκειται για TON  μέγιστο πολιτικό άνδρα ούτε για ΤΟΝ ηγέτη, αλλά θεωρώ ότι προσπάθησε στο λίγο χρονικό διάστημα που ανέλαβε πρωθυπουργός να δώσει την Ελλάδα λίγο από τον «αέρα» μιας εκσυγχρονισμένης δυτικής χώρας και να μας απαλλάξει από παθογένειες και νοοτροπίες που μας ακολουθούσαν για δεκαετίες ολόκληρες.

Σε αυτόν τον άνθρωπο, που αν και γιος του μεγάλου πολιτικού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, δεν προκάλεσε με τον πολιτικό του βίο, δεν αναμίχτηκε σε δολοπλοκίες, δεν ταυτίστηκε με συμφέροντα  και που εγώ προσωπικά τον θεωρώ  πρότυπο εντιμότητας, προσπαθούν να καταδείξουν ως το κύριο υπεύθυνο για όλα τα δεινά που παίρνει η χώρα μας.

Σαφώς και μερίδιο ευθύνης  για την παρούσα κατάσταση έχει και ο ίδιος ως μέλος ενός συστήματος που διακυβέρνησε την Ελλάδα επί πολλά έτη, αλλά θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό, υποκριτικό και άδικο να φέρεται ως ο μοναδικός και αποκλειστικά υπεύθυνος για τη κατάντια του ελληνικού κράτους που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Το μεγαλύτερο λάθος του και αυτό μόνο έχω να του καταλογίσω είναι ότι είχε μια εμμονή!! Ήθελε οπωσδήποτε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας κι αυτό το πλήρωσε ακριβά γιατί αυτή η εμμονή του ικανοποιήθηκε στη δυσκολότερη στιγμή του συγχρόνου ελληνικού κράτους  και όταν ο ανεπαρκής  και οκνηρός, πλην όμως πανέξυπνος πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προβλέποντας τις πολιτικές εξελίξεις την «έκανε» με ελαφρά πηδηματάκια, αφού βέβαια στην περίοδο που κυβέρνησε κατάφερε να βγάλει ακόμα ένα λιθαράκι από το ετοιμόρροπο οικοδόμημα.

Αυτή τη εμμονή του σήμερα πληρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, με την γενική απαξίωση του που καλλιεργούν τα συστημικά ΜΜΕ που μας «ψεκάζουν» δια της οθόνης και μας κατευθύνουν ως πρόβατα να τον υβρίζουμε και να τον λοιδορούμε, όπως βέβαια πληρώνει την προσπάθεια του να επιβάλει σε ένα διαλυμένο κράτος, με διαλυμένη δημόσια διοίκηση, πρακτικές και λειτουργιές ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Σε ένα κράτος με πολίτες οθωμανικής ακόμα νοοτροπία που το μόνο που ξέρουν είναι να διεκδικούν κακώς εννοούμενα δικαιώματα και να προασπίζονται αρρωστημένα κεκτημένα χωρίς να έχουν την ικανότητα, πρόθεση και διάθεση  να ανταποκριθούν σε καμιά υποχρέωση τους.

Αυτά λοιπόν πληρώνει!! Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα έχουν την ίδια τύχη όσοι  προσπαθήσουν να σταθούν απέναντι σε κρατικοδίαιτα συστήματα Λαμπράκηδων, Ψυχάρηδων, Τεγόπουλων, φαρμακοβιομηχανιών, ιατρικού παρακράτους και δημοσιογραφίσκων της κακιάς ώρας που προκαλούν εμετό και μόνο με την παρουσία τους (βλ. Αυτιας, Τράκας κτλ).

Ας ελπίζουμε ότι στο μέλλον δεν θα απαξιωθούν, εξευτελιστούν, λοιδορηθούν, εκδιωχτούν από εμάς τους ίδιους, όσοι είχαν το πολιτικό θάρρος να σταθούν απέναντι σε ισχυρούς ευρωπαίους και να δηλώσουν οτι οι λαοί, μέσω δημοψηφισμάτων,πρέπει να καθορίζουν το μέλλον τους και να αποφασίζουν για αυτά που τους αφορούν.     

4 σχόλια:

  1. Μα, νομίζω ότι επί της ουσίας δεν διαφωνούμε καθόλου.
    Όπως σχολίασα και στην προηγούμενη ανάρτηση, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν καθόλου πραγματιστής (και αυτό το κατάλαβα στην περίπτωση του δημοψηφίσματος) αλλά πραγματικά είχε καλές προθέσεις και ήθελε να κάνει αυτά που έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό περί πραγματισμού, είναι που δέν κατάλαβα, κύριοι!!! Η πολιτική είναι η "τέχνη του εφικτού" δέν είναι του ανέφικτου και εάν θέλουμε να πάμε παραπέρα, έχει σχέση με τον χρόνο και τον χώρο!!! Η χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είχε μαραζώσει κυριολεκτικά απο την υπανάπτυξη και τον δανεισμό!!! Η διακυβέρνηση της ΝΔ και του Κωστάκη Καραμανλή του Β΄ ήταν η χειρότερη που μπορούσε να υπάρξει και τα σκάνδαλα και οι μίζες έδιναν και έπαιρναν!!! Ο Γιώργος ήταν πραγματιστής και πήρε την "καυτή πατάτα" στα χέρια του και διέσωσε ότι μπορούσε να διασωθεί!!! Μπορούσε να ξεσκίσει την Ε.Ε. και την Ε.Κ.Τ. κηρύσσοντας πτώχευση αλλά προτίμησε να κάνει την κρίση ευκαιρία και την Ελλάδα αξιόπιστη στα διεθνή "φόρα"!!! Δυστυχώς ένας βερμπαλιστής και μία αλχημίστρια - Σαρκοζί και Μέρκελ - που σήμερα ο ένας είναι στα αζήτητα και η άλλη έχεις χάσει την αυτοδυναμία της, τον οδήγησαν σε παραίτηση και στο σχήμα "Παπαδήμου" ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ!!! Δυστυχώς έχει γίνει χλεύη των υπευθύνων της κρίσης και δέν μπόρεσε να τους διαχειριστεί (εκσυγχρονιστές, καραμανλικοί)!!! Τώρα αυτοί που κυβερνούν ακολουθούν την ίδια μνημονιακή πολιτική και παρακαλούν την Μέρκελ για να μήν επιβληθούν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο!!! Η θέση μας στην Ε.Ε. δέν είναι αυτή του ζήτουλα και του φτωχού συγγενή όπως έχουμε καταταγεί αλλά η Ελλάδα έχει την πρωτοβουλία και εν όψει της Προεδρίας της Ε.Ε. το Α΄εξάμηνο του 2014 να δημιουργήσει τίς κατάλληλες και ικανές συνθήκες για την Νέα Ευρώπη που θα έχει βιωσιμότητα ως ανθρώπινο σύνολο, με αγοραστική δύναμη και ανάπτυξη, περιφρουρώντας μια νέα οικονομική πολιτική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουρδολογίες, ευχολόγια, κρίσεις περθενογέννεσης, άφεση αμαρτιών ωσάν Πάππες. Αυτά χαρακτηρίζουν το άρθρο και τα σχόλια, Η ευκολία άφεσης αμαρτιών (..."εγώ προσωπικά τον θεωρώ πρότυπο εντιμότητας"...) σε κάποιον που επί δεκαετίες διαχειρίστηκε εξουσία, έβλεπε τους "συντρόφους" του να ρημάζουν τα κρατικά ταμεία και όχι απλά αδιαφορούσε αλλά τους κάλυπτε κιόλας, μόνο σε αμετανόητους ΠΑΣΟκους της παλιάς καλής σχολής που φοράνε το προσωπείο της μετα-μεταπολιτευτικής Ελλάδας ταιριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2013 - 4:14 μ.μ.
    Θεωρητικολογίες, αφορισμοί, ισοπεδωτικοί χαρακτηρισμοί, γενικεύσεις, κοινότυπα γραπτά και «επιχειρήματα» που απ΄ αυτά βρίθει το σάπιο βασίλειο του διαδικτύου.
    Προφανώς δεν διάβασες ότι το μοναδικό σου επιχείρημα κατά του Γ.Α.Π (..επί δεκαετίες διαχειρίστηκε εξουσία… κτλ ) το ανέφερα στο κείμενο και μάλιστα τόνισα το μερίδιο ευθύνης που φέρει ως μέλος του πολίτικου συστήματος τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά έως εκεί, φτάνει, γιατί κοντεύαμε να του χρεώσουμε του ανθρώπου και τη δολοφονία του κεννεντυ. Έχει τις ίδιες ευθύνες που έχει ο Σημίτης, ο Καραμανλής και ο Σαμαράς!! Γιατί όλοι αυτοί είναι έξω από το κάδρο των ευθυνών?
    Η κάθε κριτική είναι αποδεκτή και καλοδεχούμενη αλλά με επιχειρήματα. Έχεις να αναφέρεις κάτι συγκεκριμένο πέρα από την πανθομολογούμενη ευθύνη του για την πρότερη πλημμελή διαχείριση της εξουσίας? Αν ναι, γράψτο!!
    Υ.γ Λέξεις όπως CDS, ορυκτός πλούτος, πετρέλαια, Ροτσιλτ, Σόρος, μασόνοι κτλ προσωπικα μου προκαλούν θυμηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή