Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ.

Μετα απο δύο Κυριακές ψηφοφορίας στίς 18 και 25 Μαίου, έχουμε αποτέλεσμα και πολλαπλά μηνύματα!!!
Πρώτος αποδέκτης είναι η Συγκυβέρνηση που δείχνει να μήν έλαβε το μήνυμα των επιλογών του Κυρίαρχου Λαού ή καλύτερα του μεγαλύτερου μέρους του!!! Η συγκυβέρνηση είναι ένα βήμα πρίν τον ανασχηματισμό προσώπων γιατί τα περιθώρια ανασχηματισμού πολιτικών είναι στην σφαίρα του φανταστικού και του υπερβατικού!!! Πλήρωσε τα σωρευμμένα προβλήματα που μαστίζουν τους πολίτες σε όλους τους τομείς απο την υγεία, τα εργασιακά, τα οικονομικά μέχρι την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής τους και της ψυχολογία τους!!! Τα ποσοστά της επιρροής τους έπεσαν σε σχέση με τίς Εθνικές Εκλογές του 2012 κατα 30% η Ν.Δ. απο 29 % έπεσε στο 22% ενώ το ΠΑΣΟΚ ώς ΕΛΙΑ απο το 13% στο 8%!!! 
Δευτερος αποδέκτης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κεφαλαιοποίηση της επιδοκιμασίας του απο το εκλογικό σώμα!!! Είναι Αδιαμφισβήτητα ο Νικήτης των Τριπλών Εκλογών!!! Κέρδισε την πρωτιά στίς Ευρωεκλογές με 3,8% απο την ΝΔ και κατα 0,8%  αύξησε το ποσοτό του απο τις Εθνικές Εκλογές του 2012!!! Κέρδισε την Περιφέρεια Αττικής και λίγο έλειψε να κερδίσει και τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων!!! Γενικά στίς Αυτοδιοικητικές Εκλογές δέν είχε την επίδοση των Ευρωεκλογών, κέρδισε δύο (2) απο τίς δεκατρείς (13) Περιφέρειες και κανένα απο τους μεγάλους Δήμους!!! Έτσι είναι αμφίσημη η επιρροή του για την Ανατροπή που επιδίωκε του Κυβερνητικού Συνεταιρισμού!!!
Τρίτος αποδέκτης είναι η Χρυσή Αυγή που κέρδισε και τίς εντυπώσεις και στίς Αυτοδιοικητικές Εκλογές!!! Όμως δέν κατάφερε να κατακτήσει διψήφιο ποσοστό!!! Είναι αξιοσημείωτο να τονιστεί ότι η φυσική ηγεσία και η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της βρίσκεται έγκλειστη στίς φυλακές, περιμένοντας να δικαστεί!!!
Τέταρτος αποδέκτης και σημαντικός για την κυβερνητική συνέχεια είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ΕΛΙΑ που παρά τίς δυσοίωνες προβλέψεις έπιασε το αξιοπρεπές ποσοστό του 8% που του δίνει μια ευκαιρία να ξεφύγει απο το εκλογικό τέλμα!!! Τελικά το απόφευγμα του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου "το ΠΑΣΟΚ ήρθε από πολύ μακριά για να πάει τη χώρα πολύ μακριά" έχει αποδειχθεί. Κάθε σχεδιασμός για την ευρύτερη κεντροαριστερά, θα έχει δεδομένο την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ!!!
Πέμπτος αποδέκτης το ΠΟΤΑΜΙ που εισέπραξε το 6,6 % στίς Ευρωεκλογές, αν και είχε τρείς μήνες ύπαρξη!!! Είναι ένα σημείο αντιλογίας και η πολιτική του ύπαρξη θα εξαρτηθεί απο την μετεξέλιξη του σε κόμμα με ξεκάθαρες αρχές και στόχους και κυρίως μετα το ιδρυτικό του συνέδριο.
Έκτος αποδέκτης το ΚΚΕ είναι μακρυά απο οποιαδήποτε πολιτικό σχεδιασμό για το μέλλον!!! Είναι κατεξοχήν κόμμα του πολιτικού απομονωτισμού και της εκούσιας περιθωριοποίησης!!! Δέν θέλει ούτε να ακούσει για συμμετοχή σε Κυβέρνηση Αριστεράς!!!
Έβδομοι και καταϊδρωμένοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που συρικνώθηκαν εκλογικά και πάτωσαν στην κυριολεξία στίς Αυτοδιοικητικές Εκλογές!!! Σήμερα φυλλορροούν οι Βουλευτές και τα στελέχη του σε άλλες κατευθύνσεις, με κυρίαρχη την ανεξαρτητοποίηση ή την προσχώρηση στην ΝΔ!!!
Τελευταίος και όγδοος αποδέκτης είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που η καταρακύλα της δεν έχει σταματημό!!! Δέν είχε καμιά εκλογική απήχηση και στίς τριπλές εκλογές : Περιφέρειες - Δήμοι - Ευρωβουλή!!! Δέν εξέλεξε κανένα εκτός απο τους Μπουτάρη και Καμίνη που δεν οφείλουν και πολλά στην στήριξη τους απο την ΔΗΜΑΡ!!! Την πέρασαν εκλογικά ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες (Ε.Ε.Π.) στίς Ευρωεκλογές!!! 

4 σχόλια:

  1. Εγω Σπυρετο μου βαρεθηκα συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.!! Ψηφιζαμε για χρονια ολοκληρα κομματα βουτηγμενα στη σηψη και στη διαφθορα!! Αυτη τη φορα ειπα ΤΕΡΜΑ το ΠΑΣΟΚ!!! Πηγα και ψηφισα ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και ειμαι συνειδησιακα ενταξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πρωτοτύπησα, σύστηνα σε όλους τους φίλους μου ΕΛΙΑ και στο τέλος ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ λογω Υποψηφιότητας Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ συμφωνώ σχεδόν σε όλα αυτά που αναφέρει το κείμενο. Αλήθεια, σχεδόν σε όλα. Αλλά ανησυχώ για την άνοδο της Χ.Α. Ήταν εκλογική επιτυχία της, μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.
    Και μην αυτοπαρηγοριέμαστε «Η ακροδεξιά ανέβηκε παντού στην Ευρώπη μπλα μπλα» γιατί η Χ.Α. δεν μοιάζει και πολύ με το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν π.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά είναι επικύνδυνο το ποσοστό της υπο διωγμό Χρυσής Αυγής!!! Μιά ακόμα αντίφαση ή σκοπιμότητα που όλες οι δημοκρατικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, έχουν ευθύνη!!! Πώς μπορεί ένα κόμμα να χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση και επικίνδυνη για τον Κοινοβουλευτισμό απο την μιά και απο την άλλη να νομιμοποιείται να συμμετέχει στίς εκλογές!!! Αυτό δέν μπορώ να το εξηγήσω ούτε απο το ότι "στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" του μακαρίτη Π. Μπακογιάννη, ούτε απο το "στην Δημοκρατία χωράνε όλοι"!!! Ο Χίτλερ δημοκρατικά δέν εκλέχτηκε στην Γερμανία και οδήγησε με την πολιτική του, στον Β΄Π.Π. το 1939;;; Τελικά θα ήταν δημοκρατικό να κηρυσσόταν εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και όσοι αντιτίθενται στην Δημοκρατία με τίς Ιδεολογίες τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή