Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ιστορίες των ημερών: η ανακάλυψη της NASA & οι εκλογές της 20ης/9/2015 (μέρος 1ο)



Ήθελα να γράψω δυο λόγια για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, το αμέλησα λίγο, πήγε παραπίσω και τώρα πρόκυψε ένα τεράστιο θέμα με την ανακάλυψη νερού στον πλανήτη Άρη!

Βέβαια οι εκλογές είναι εκλογές αλλά επειδή με συγκινούν πάρα πολύ τέτοια θέματα, θα έπρεπε να είχα ξεχάσω τα των τελευταίων εκλογών και να ασχοληθώ μόνο με την ανακάλυψη της NASA.
Έλα όμως που κατά φοβερή σύμπτωση μόλις πριν λίγο καιρό διάβασα τον Αρκτικό Κύκλο του Νταν Μπράουν και η ιστορία του βιβλίου παρουσίαζε ΤΡΟΜΕΡΕΣ ομοιότητες με την ιστορία της πρόσφατης ανακάλυψης της NASA.
Και στο βιβλίο η NASA οργανώνει μια συνέντευξη τύπου για να ανακοινωθεί μία τεράστια ανακάλυψη (γι’ αυτό όταν άκουσα προχτές ότι η NASA θα ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου μια κοσμοϊστορική ανακάλυψη, σκέφτηκα αμέσως το βιβλίο, αφού το είχα και φρέσκο στο μυαλό μου).
Στο βιβλίο λοιπόν, η NASA ανακοινώνει ότι ανακαλύφθηκε στην Αρκτική ένας μετεωρίτης που μέσα του βρέθηκαν εγκλωβισμένα απολιθώματα εξωγήινης ζωής!
Η όλη ιστορία όμως αποδεικνύεται μία τεραστίων διαστάσεων απάτη που στήθηκε για να αποκατασταθεί το κύρος της NASA, που είχε τρωθεί από αλλεπάλληλες αποτυχίες.
Απ’ το βιβλίο ένα πράγμα μου έμεινε (που έτσι πρέπει να είναι): ότι αν καμιά φορά ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή, δεν θα μοιάζει καθόλου με τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια, ή όπως αλλιώς παρουσιάζει το Χόλιγουντ τους εξωγήινους, αλλά θα φέρνει περισσότερο προς τα έντομα.
Ή με τα ταπεινά δικά μας σκουλήκια, όπως άκουσα να λέει προχτές στην τηλεόραση ένας επιστήμονας.
Αν τελικά έχει νερό σε κάποια μορφή ο Άρης, η αξία αυτού του γεγονότος για μένα θα έγκειται στις δυνατότητες εποικισμού κάποια στιγμή του Άρη από μας, που το βλέπω και πιθανό, και όχι την ανακάλυψη κάποιων εντυπωσιακών Αρειανών.
Πάει αυτό…
Συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου